Milanović: Sigurnost nema cijenu i moramo je vratiti na ulice naših gradova

“Sigurnost nema cijenu i nedjeljiva je. Kao i svi pripadnici moje generacije, odrastao sam na ulicama sigurnih gradova, sigurna grada, i tu sigurnost treba vratiti. To nema cijene. Ovo što se danas dogodilo posljedica je nereda koji, nažalost, obuzima Hrvatsku već godinama. U rješavanju ovog stanja moramo biti jedinstveni, moramo djelovati zajedno. Ovo je trenutak da politiku i političke stranke stavimo postrani i da se suočimo s onim što imamo a to je nesigurnost. Sigurnost nema cijenu, sigurnost moramo vratiti na ulice naših gradova,” izjavio je večeras predsjednik SDP-a Zoran Milanović obraćajući se novinarima u središnjici SDP-a.
Predsjednik Milanović novinarima je također kazao kako je u međuvremenu razgovarao s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom. Pozdravio je najavu predsjednika Republike Stjepana Mesića o pozivanju predsjednika oporbenih stranaka na sutrašnju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ocijenivši je potrebnom i “posljedicom stanja kakvog do sada nismo imali.”
“Ovo je vrijeme za akciju, a ne za ocjenjivanje i razgovore,” odgovorio je na upit o učinkovitosti mjera koje je Vlada poduzela nakon ubojstva Ivane Hodak. “Vremena za ocjenjivanje i za razgovore će biti. Taj razgovor i raspravu smo tražili, ali ovo nije vrijeme za tu vrstu razgovora. Ovo je vrijeme za akciju. Vrijeme je da vratimo sigurnost na ulice naših gradova,” ponovio je predsjednik Milanović, nazivajući sporednim pitanje o mogućnosti ponovnog zahtjeva za odlučivanje o povjerenju premijeru.