Na dnevnom redu saborske sjednice glasanje o nepovjerenju Vladi

U saborsku proceduru upućen je danas prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi zbog stanja u Hrvatskom fondu za privatizaciju, izvijestili su na konferenciji za novinare predsjednik Kluba HNS-a Dragutin Lesar i potpredsjednik Kluba SDP-a Slavko Linić. Zastupnici HNS-a i SDP-a te regionalnih stranaka supotpisali su prijedlog izglasavanja nepovjerenja Vladi. Na konferenciji

Hrvatska je, naime, visoko korumpirana zemlja, a i Europska komisija Vladu prozvala kao krivca za nepoduzimanje antikoruptivnih mjera. Linić prihvatljivim smatra i inicijativu HSS-a da se u Saboru odmah raspravlja o HFP-u, ali je i naglasio da ga od same inicijative više zanima koje bi zaključke HSS predložio za tu raspravu. Komentirajući HSS-ov prijedlog da se ministri maknu iz svih upravnih i nadzornih odbora, Linić je kazao da mu je prihvatljiva bilo koja mjera političke odgovornosti. “Međutim, Sanader u ovom trenutku poručuje da može krasti vozač i potpredsjednici HFP-a, ali da ministri ne mogu odgovarati, što znači da nas sve drži nerazumnima,” zaključio je.