Nema zakona koji bi mogao kazniti nemoralne pojedince!

Nema zakona koji nas može zaštititi od ljudi koji će trgovati i prodavati se. Od nemoralnih pojedinaca nema apsolutne zaštite, iako bi neposredni izbor čelnih ljudi. Nije uređen izbor gradskih vijeća i mehanizmi funkcioniranja koji bi spriječili da dobijemo lokalne šerife. Mi smo podržali zakon prema kojemu bi se gradonačelnici, načelnici i župani birali izravno, ali taj zakon nije cjelovit, kaže potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

U intervjuu Vjesniku potpredsjednica stranke govori o SDP-ovim planovima za pobjedu na parlamentarnim izborima i strategijama razvitka koje u stranci izrađujemo.

“Mi do sada nismo nudili neke projekte zbog toga što smatramo da ih trebamo nuditi u idućem razdoblju, kad se približava predizborna kampanja. Okupili smo stručne ljude koji već dvije godine osmišljavaju strategije, programe i u svakom području već imamo obrise onoga što i kako mislimo da bi trebalo raditi.”

Na pitanje o koalicijama s drugim oporbenim strankama, Milanka Opačić kaže: “Mislim da će HSS na čelu s novim vodstvom tek u idućem razdoblju pokazati u kojem će smjeru krenuti. Ne bih govorila o tome jesmo li mi izgubili HSS ili nismo, jer će oni sami odabrati je li njihov koalicijski partner HDZ, SDP ili neko drugi. Zasad je SDP jedina stabilna i jaka oporba Vladi. S druge strane, mnogo je informacija o tome da ključni čovjek HNS-a Radimir Čačić više vremena provodi u Vladi nego u vlastitoj županiji. Činjenica je da je to stranka koja ispod žita, ali i formalno u koalicijama na lokalnoj razini, jako puno surađuje s HDZ-om. U nekoliko intervjua Čačić je već rekao da je spreman ići s onim tko mu ponudi premijersko mjesto, pa tako i s HDZ-om, ako bi on bio premijer”, podsjeća potpredsjednica. Ona također smatra da koalicija s HSP-om nije moguća, jer je “HSP otišao potpuno desno, postao je trgovačka stranka i pokazuje elemente vrlo nedemokratskog ponašanja”.