Picula vratio 8,5 tisuća kuna

Tonino Picula jedini je zastupnik koji je vratio novac u državni proračun. Picula je, naime, vratio osam i pol tisuća kuna, koliko je u posljednjih godinu i pol iz proračuna dobio za putne troškove.

“Bio sam neinformiran, dijelom je to i moja pogreška”, kazao je Picula, dodajući kako je očito problem u saborskoj blagajni koja isplaćuje novac, a na to nema pravo.

U Saboru se, međutim, ni nakon današnjeg dana ne zna po kojim su to kriterijima nekim zastupnicima isplaćivane naknade za putne troškove.

SDP-ovi zastupnici danas su izrazili protivljenje odluci koju predlaže HDZ, a odnosi se na povećanje naknade za putne troškove zastupnicima koji žive u krugu od 50 kilometara od Zagreba. Zamjenica predsjednika Željka Antunović kazala je da HDZ opet pokušava skrenuti pozornost javnosti, služeći se pritom podmetanjima i lažima o SDP-ovim zastupnicima.

“Odluku o povećanju naknada za prijevoz jednoj kategoriji saborskih zastupnika nije donio nitko drugi do HDZ – nijedna druga stranka u Saboru nije bila ni inicijator, a SDP je izričito protiv povećanja ovakve vrste naknada u bilo čiju korist. HDZ je to učinio iz jednog osnovnog razloga – tako pokušava kupiti nezadovoljnike i u Saboru stvoriti mir. štoviše – želi pažnju javnosti skrenuti s ozbiljnih loših političkih poteza gospodina Ive Sanadera i njegove Vlade. Plasiranjem ovakvih tema HDZ želi s dnevnog reda istisnuti raspravu o štetnom sporazumu s Austrijom”, zaključila je Ž. Antunović.