Rastrošna HDZ-ova Vlada štedi na bolesnoj djeci

Klub SDP-a glasao je protiv Zakona o zdravstvenom osiguranju, Klub SDP-a glasao je protiv Zakona o administrativnim taksama i o proračunu ovakvom kakav je donesen. Zastupnici SDP-a više su puta otvarali pitanje Vladine politike prema socijalno najosjetljivijim građanima, bolesnicima, djeci i građaniam starije životne dobi, no HDZ-ova, inače rastrošna Vlada, svaki nas je put glatko odbila. Upozorila je na to danas SDP-ova potpredsjednica Milanka Opačić.

Budući da rastrošna HDZ-ova Vlada ne namjerava izmijeniti Zakon o zdravstvenom osiguranju, bolesna djeca I DALJE ĆE SE SKUPO LIJEČITI.HDZ-ova Vlada tako je ”osjetljiva” kad su bolesna djeca u pitanju, da im ne misli vraćati naknadu za putne troškove koje iz svoga džepa snose njihovi roditelji. Zato su zastupnici SDP-a napisali i u hitnu saborsku proceduru uputili izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju, koje predviđaju povrat putnih troškova roditeljima čija djeca se liječe u ustanovama udaljenima od njihova prebivališta manje od sto kilometara.

Naša zastupnica Dragica Zgrebec podsjetila je da je još u rujnu ove godine, točnije 21.9. – devet dana prije nego što je zakon stupio na snagu, postavila pitanje vezano upravo za tu problematiku. Pitanje Dragice Zgrebec i ostalih zastupnika pročitajte ovdje.

Vlada je tada odgovorila kako «se razmišlja i kako će se nešto sigurno učiniti». Potom se, međutim, situacija mijenja.

3.11. – zastupnica Zgrebec dobiva odgovor ministra zdravstva na isto pitanje koje je postavljeno u pisanom obliku, a on otprilike glasi «u Saboru je izglasan takav zakon i tu ništa nije moguće učiniti.

9.11. – Dragica Zgrebec ponovno postavlja isto pitanje gospodinu Sanaderu koji joj ne odgovara. Treba li više argumenata u prilog upućivanja izmjena zakona u saborsku proceduru?