SDP nastavio sa sudjelovanjem u radu Europskog parlamenta

Nakon ljetne stanke SDP je preko grupe socijalista i demokrata nastavio sa promatračkom misijom u Europskom parlamentu. SDP-ov promatrač, saborski zastupnik Daniel Mondekar u rujnu je sudjelovao u radu Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta na temu uspostave europske diplomatske službe (EEAS) i odnosa Europske unije i NATO-a.

Tokom rujna zastupnik Mondekar održao je niz sastanaka sa dužnosnicima grupe i zastupnicima Europskog parlamenta na temu pristupa Hrvatske Europskoj uniji i prednostima članstva u EU. Na temu financijskih prednosti, europskih investicija i političkoj situaciji u RH posebno je održan sastanak sa predsjednikom grupe socijalista i demokrata u EP-u  Martinom Schulz-om te izvjestiteljem za RH Hannesom Swobodom. U srijedu 29. rujna SDP-ovci Daniel Mondekar i Goran Kotur sudjelovali su u velikim demonstracijama europskih sindikata koji su prosvjedovali protiv masovnih otpuštanja i oporezivanja radnika.

Tokom listopadskog zasjedanja zastupnik Mondekar održati ce sastanke sa dužnosnicima u EP-u iz odbora za proračunsku kontrolu, odbora za regionalni razvoj te nastaviti svoj rad u odboru za vanjske poslove i radnoj grupi za borbu protiv ksenofobije. Osim sastanaka sa zastupnicima u EP-u (Tanja Fajon, Justas Paleckis, Petra Kammerevert, Badia Cutchet i Kristian Vigenin) Daniel Mondekar sudjelovat će na nizu radnih skupina i sastanaka o Hrvatskom pristupanja EU te primjeni europskih politika u Hrvatskoj u Odboru regija te Općim upravama za proširenje i regionalne politike.