SDP organizira Prvosvibanjske proslave u cijeloj Hrvatskoj

I ove godine, kako je to već tradicija, SDP- u cijeloj Hrvatskoj organizira i sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog praznika rada.
Pročitajte kako Prvi svibnja obilježavamo u Zagrebu, Sisku i Rijeci.

Zagreb

Kandidatkinje i kandidati liste SDP-HSS-HSU za Gradsku skupštinu Grada Zagreba sudjelovat će u sindikalnoj povorci koja danas u 10 sati kreće s Trga bana Jelačića prema Maksimiru.

Sisak

Prvosvibanjska proslava koju organiziraju gradska i županijska koalicija SDP-HSS-HNS-LS-SDA započinje u 11 sati u šumi Viktorovac.
U programu će nastupiti brojna kulturno-umjetnička društva, grah će se dijeliti u 13 sati, a prava je poslastica večernji koncert kultne sisačke grupe Bambi Molesters, koja nakon pet godina po prvi put nastupa u Sisku.
Praznik rada obilježit će se i u drugim gradovima i općinama Sisačko-moslavačke županije. Sinoć je u Kutini, kako je to već uobičajeno, na brdu Betlehem zapaljen krijes.

Rijeka

Riječani danas upriličuju cjelodnevno druženje u Ronjgima.
Program pod parolom “Svi u Ronjge” uključuje bogat zabavni program s nastupima Padobranskog kluba Krila Kvarnera, Halubajskih mažoretkinja iz Viškova, Limene glazbe Marinići, Pjevačkog zbora Jeka Primorja i Mješovitog pjevačkog zbora Hrvatske čitaonice Trsat, Muške klape Nevera i benda “SWING”.
Oko 11 sati prisutnima će se obratiti kandidati za gradonačelnika Rijeke i župana primorsko-goranskog Vojko Obersnel i Zlatko KomadinaOd 12 do 14 sati dijelit će se vojnički grah, a poslijepodne je rezervirano za natjecanja u trešetu i briškuli.