SDP žali zbog gašenja Feral Tribunea

Feral Tribune danas se nije pojavio na kioscima. Ministarstvo financija blokiralo je Feralov račun zbog poreznog duga od 500.000 kuna i tako uzrokovao gašenje najpoznatijeg neovisnog lista u Hrvatskoj koji se proslavio svojom britkom političkog satirom, ali i nizom vrlo utemeljenih kritičkih i analitičkih tekstova. Feral je često prvi pisao o temama koje su drugi izbjegavali, otkrivao brojne političke i korupcijske afere i ukazivao na potrebu kažnjavanja ratnih zločina.

Uređivačka politika Feral Tribuna bila je takva da nikada nije štedjela nikoga, pa su i SDP i mnogi naši istaknuti članovi često bili na meti oštrog pera Feralovih novinara.

Svjesni smo toga da se porezni zakoni moraju poštivati, ali ovom prilikom ukazujemo na selektivan pristup Ministarstva financija prema izdavačima i neprihvatljivu praksu da se porezni dug nekima oprašta i otpisuje, a nekima ne. To stvara ružan dojam kako su vlastima neki izdavači poželjni zbog ideološkog karaktera svojih tiskovina, a drugi nepoželjni zbog svoje kritičnosti.

SDP žali zbog gašenja Feral Tribunea i poziva Ministarstvo financija da ujednači kriterije naplate poreza prema svim dužnicima.