Vlada treba odmah odstupiti

„SDP ne želi imati posla ni sa Sanaderom niti sa HDZ-om, ne znamo zašto se gospodin Sanader vraća u Sabor. To je formalno njegovo pravo. Nismo sigurni da ima tamo bilo kakvog realnog posla. Ova Vlada je iscrpila sve svoje potencijale ako ih je ikada imala. Zemlja je talac unutarnjih sukoba u HDZ-u i to stanje mora prestati. U tom smislu ozbiljno smo razmatrali mogućnost da tražimo glasanje o nepovjerenju Vladi, jer smatramo da dalje više na ovakav način ne može. SDP, ponavljam još jednom, ne želi imati nikakvog posla ni sa gospodinom Sanaderom ni sa HDZ-om“, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući aktiviranje zastupničkog mandata bivšeg premijera Sanader.

Na novinarski upit da li će zahtjev za nepovjerenje Vladi biti upućen Saboru, Milanović je istaknuo:

“O tome smo jučer razgovarali na Predsjedništvu stranke i zaključili smo da ćemo o tome razgovarati i u Klubu i da smo vrlo blizu takve odluke u konzultacijama s našim partnerima i mogućim koalicijskim partnerima.   Ovo što se danas dogodilo  za nas je iznenađenje i vidim već da neki u HDZ-u pokušavaju  očajnički zloupotrijebiti tu činjenicu. Ponavljam s gospodinom Sanaderom niti s HDZ-om ne želimo imati nikakvog posla, nikakvih dogovora, nikakvih kontakata ni danas ni jučer ni sutra.

Na upit što misli da je Sanader ovim htio postići, Milanović je kratko odgovorio: “Ne znam i ne zanima me” te napomenuo: “Bio bi najsretniji da ga nema u Saboru. Puno je važnije kako će se u ovom trenutku postaviti oni koji daju podršku Vladi dakle HSS i predstavnici manjina, jer ovo nije ugovor kao što je jučer rekao predsjednik jedne  stranke, da oni imaju ugovor. Ovo nije ugovor o ogrjevu za zimu, ovo je ugovor koji jako utječe na sudbinu Hrvatske i oni koji produžuju ovu agoniju, ovaj košmar u kojem se nalazimo. Preuzimaju odgovornost i neodgovornost za stanje u kojem se Hrvatska nalazi. Ovo je poruka njima jednako kao i HDZ-u. Za ovu Vladu  najbolje da odstupi i to odmah.