Zaključci Gradskog odbora GO SDP-a Zagreb

U povodu današnjih događaja u Varšavskoj ulici, na izvanrednoj sjednici Predsjedništva Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba donijeta su tri zaključka koje je prihvatio Gradski odbor.

Zaključci su:

1.  Tražimo hitni prekid policijske blokade centra Zagreba i puštanje preostalih uhićenih, te najoštrije osuđujemo bezrazložnu i prekomjernu uporabu policijske sile prema mirnim prosvjednicima, uhićenje 142 osobe i njihovo nepotrebno gotovo cjelodnevno zadržavanje u više zagrebačkih policijskih postaja.

2. Najoštrije osuđujemo postupak Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji je usprkos zaključku Gradske skupštine o moratoriju na gradnju do okončanja svih postupaka koji se vode oko gradnje u Varšavskoj ulici, odlučio rano jutros započeti radove i pritom tražiti asistenciju policije znajući da će to sigurno izazvati nepotreban novi val nasilja u središtu Zagreba.

2. Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Grada Zagreba zatražit će izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će raspraviti novonastalu situaciju