Zbog nemogućnosti davanja suvislih odgovora na pitanja, članovi Vlade vrijeđali zastupnice i zastupnike SDP-a

Hrvatski sabor započeo je svoju 9. sjednicu Aktualnim prijepodnevom.
Zastupnici SDP-a postavili su članovima Vlade 14 pitanja tokom Aktualnog prijepodneva. Teme pitanja su bile: enormno HEP-ovo poskupljenje grijanja građanima Grada Velike Gorice, pad vrijednosti dionica na burzama izazvan premijerovom izjavom o drugom mirovinskom stupu kao promašaju, topnički dnevnici, slučaj Sunčani Hvar, izigravanje zakona prilikom antikorupcijske kampanje Ministarstva pravosuđa, porast vanjskog duga na 39 milijardi eura, kašnjenje izrade Vladina prijedloga Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, najava da bi sve hrvatske autoceste zbog gospodarske krize mogle ići u koncesiju strancima, odlazak najbliže suradnice ministra zdravstva uzrokovan svakodnevnim improvizacijama ministra, najava uvođenja novih trošarina i nameta građanima, obrat oko smanjenja plaća državnih dužnosnika, nerad Hrvatskog fonda za privatizaciju i teška situacija u Splitskoj željezari, gradnja kampusa u Mostaru uz istovremenu štednju na obrazovanju studenata u Hrvatskoj, te poziv iz Vlade maturantima da na maturalna putovanja idu u odredišta u Hrvatskoj.

Pitanja koja su postavili zastupnici SDP-a na Aktualnom prijepodnevu možete pročitati ovdje.