Bernardić u Koprivnici: “Agonija se nastavlja, izvanredni izbori odmah!”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, danas je, od 15 do 16 sati, u društvu gradonačelnika Grada Koprivnice, Mišela Jakšića, na glavnom koprivničkom trgu  pio kavu s članicama i članovima SDP-a i građanima Koprivnice.

U razgovoru uz kavu, Bernardić je odgovarao na pitanja članova o aktualnim političkim temama, komentiravši tom prilikom imenovanje novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva Tomislava Tolušića i Darka Horvata, kojima je Sabor danas izglasao povjerenje.

“Umjesto da se raspusti Sabor i da Plenkovićeva Vlada podnese ostavku zbog jedne od najvećih korupcijskih afera u hrvatskoj povijesti, u Saboru se danas glasalo o novom potpredsjedniku Vlade i novom ministru. Agonija se nastavlja. Izbori nam trebaju odmah kako bi građani odlučili!“, kazao je Bernardić, koji se potom osvrnuo na vijest da je portal Index objavio jutros nove mailove iz afere Hotmail iz kojih pak proizlazi da je bilo pogodovanja pojedinim dobavljačima Agrokora od strane Vladinog bivšeg izvanrednog povjerenika za Agrokor, Ante Ramljaka.

“Današnji novi mailovi afere Hotmail pokazuju da je više nego očito da se pogodovalo nekim povlaštenim vjerovnicima te da je Plenković sve znao i de facto priznao. Korupcija i izvlačenje novca je očito na djelu, a Vlada HDZ-a i HNS-a na čelu s Plenkovićem i dalje ne priznaje nikakvu političku odgovornost”, poručio je Bernardić.

Osim gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića,  druženju s građanima u Koprivnici, nazočio je i Josip Juratović, koji je, zasad, prvi i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu – Bundestagu kao zastupnik SPD-a, a poznat je i kao jedan od najistaknutijih sindikalnih aktivista u južnoj Njemačkoj, Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Dragica Krošnjar, predsjednica Foruma žena Koprivničko – križevačke županije, Željko Osman, predsjednik Foruma seniora Koprivnice te Adriana Vidović, predsjednica Foruma mladih Koprivnice.

Osim u Koprivnici, predsjednik SDP-a, s članovima i građanima družio se i u Općini Legrad, u kojoj danas slave svoj Dan.