DAVOR BERNARDIĆ: TRAŽIMO SAMO ONO ŠTO IMAJU I DRUGE ČLANICE EUROPSKE UNIJE – VEĆE PLAĆE I MIROVINE I BOLJU ZDRAVSTVENU SKRB

Socijaldemokratska partija Hrvatske održala je predizborni skup na kojem su se okupili kandidati i kandidatkinje za izbore za Europski parlament, vodstvo stranke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te brojni članovi i simpatizeri.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na početku svog izlaganja rekao je kako je ponosan što je Frans Timmermans za svoj posjet odabrao baš Rijeku jer je to multietični grad, ujedinjen u različitosti, baš kao što bi i Europska unija trebala biti.

21.5.2019..,Hkd Susak, Rijeka – Zavrsni skup Sdp-a prije nedjeljnjih izbora za europski parlament. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Hvala vam što ste u zadnjih 30 godina uspjeli održati socijaldemokraciju u Rijeci, 30 godina u službi pravednosti, jednakosti i solidarnosti, u službi čovjeka. Različitost je bogatstvo i vjerujemo u zemlju jednakih mogućnosti u kojoj svako dijete može dobiti najbolje obrazovanje, izabrati svoju karijeru i ostati ovdje i doprinositi našoj zemlji. Vjerujemo u ravnopravnu, otvorenu Hrvatsku, jednaku sa svim zemljama Europske unije”, istaknuo je Bernardić te dodao kako je priča o SDP-u priča o ljudima koji bez obzira na sve bure i oluje slijede svoj put.

“Sve što smo ostvarili bilo je zbog toga što smo vjerovali u sebe, kao što su vjerovali naši zastupnici u Europskom parlamentu koji su postigli velike stvari. Naš cilj je vratiti ljudima naše zemlje nadu i optimizam, a to znači omogućiti veće plaće i mirovine i bolju zdravstvenu skrb. Ne tražimo ništa drugo osim onoga što imaju i druge članice EU”, rekao je Bernardić.

Pozvao je građane da izađu na izbore i kažu ne siromaštvu, iseljavanju, Tajaniju i onima koji bi prisvajali hrvatsku obalu, onima koji bi unuštili brodogradnju.

“Ustanite i dajte svoj glas za uključivu i optimističnu Hrvatsku jer SDP ima viziju, najkvalitetniju listu, najbolji program i rezultate koji govore o nama”,  zaključio je Bernardić.

21.5.2019..,Hkd Susak, Rijeka – Zavrsni skup Sdp-a prije nedjeljnjih izbora za europski parlament. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kandidatkinja na SDP-ovoj listi i predsjednica Pulske organizacije SDP-a Sanja Radolović rekla je da jučer u Puli nije bilo ovakvog skupa nego su se dijelili otkazi u Uljaniku i kako se nada da neće doći do toga u 3. Maju.

“Potrebna nam je cjelokupna transformacija brodogradnje, ako ne promijenimo stav,  gledat ćemo ovakve scenarije u cijeloj EU. Vjerujem u Europsku uniju i sve njezine dobrobiti, ali smatram da ne smijemo biti sluge i nekad trebamo znati reći ne. Stav Europske unije po pitanju brodogradnje se mora promijeniti. Ne može se brodogradnja promatrati kao roba drugog reda. EU smatra da je svaka državna potpora rušenje tržišnog natjecanja i zato gledamo ovakve scenarije. Tom se moramo suprotstaviti”, istaknula je te dodala kako će se zalagati za reformu obrazovnog sustava, zadržavanje mladih i najvažnije – rješavanje stambenog pitanja mladih.

Želimo kompletnu reformu obrazovnog sustava, ono što smo započeli pa je HDZ prekinuo kako bi kupio šačicu glasova ekstremista”, zaključila je Sanja Radolović.